FUQAROLARNING HOKIM QARORLARIGA TA’SIR DARAJASI: IJTIMOIY TAHLIL NATIJALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada O‘zbekiston Respublikasida mahalliy ijro hokimiyati organlari – hokimlar tomonidan qabul qilinayotgan qarorlar jarayonida fuqarolarning ishtiroki va ularning ushbu qarorlarga bevosita ta’sir ko‘rsatish darajasi ijtimoiy tahlil asosida o‘rganiladi. Empirik tadqiqotlar, respondentlar bilan so‘rov va intervyu natijalari asosida ishtirok shakllari, ularning samaradorligi, mavjud to‘siqlar tahlil qilinadi. Xorijiy tajriba bilan taqqoslanadi hamda milliy huquqiy tizimni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ilgari suriladi.