SUN’IY INTELLEKT VA LOGOPEDIYA: NUTQ BUZILISHLARINI ANIQLASH VA TUZATISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING ROLI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt va raqamli texnologiyalarning logopediya sohasidagi o‘rni yoritilgan. Xususan, nutq buzilishlarini aniqlash, ularni tahlil qilish va tuzatishda zamonaviy dasturiy vositalarning imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada sun’iy intellekt asosida yaratilgan logopedik ilovalar va ularning afzalliklari, amaliyotdagi roli, shuningdek mavjud muammolar haqida so‘z yuritiladi.Аннотация: В статье рассматривается роль искусственного интеллекта и цифровых технологий в области логопедии. Особое внимание уделено возможностям современных программных решений в диагностике, анализе и коррекции речевых нарушений. Описываются логопедические приложения, основанные на ИИ, их преимущества и роль в практике, а также существующие проблемы.Abstract: This article explores the role of artificial intelligence and digital technologies in the field of speech therapy (logopedics). It focuses on the capabilities of modern software tools for diagnosing, analyzing, and correcting speech disorders. The paper discusses AI-based speech therapy applications, their advantages, their practical role, and the current challenges in the field.