AXBOROT XAVFSIZLIGIGA BOʻLADIGAN TAHDIDLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada axborot xavfsizligiga bo‘layotgan zamonaviy tahdidlar, ularning kelib chiqish sabablari va ularni oldini olish bo‘yicha amaliy choralar yoritilgan. Dasturiy tahdidlar, ijtimoiy muhitdagi firibgarliklar, kiberhujumlar, ma’lumotlarni o‘g‘irlash va ichki xatarlar kabi xavf turlari tahlil qilinadi. Shuningdek, tashkilotlar va foydalanuvchilar uchun samarali himoya strategiyalari, zamonaviy texnologik vositalardan foydalanish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Maqola axborot xavfsizligini ta’minlashga doir amaliy yondashuvlarni o‘rganishga qaratilgan bo‘lib, real muammolar va ularning yechimlariga e’tibor qaratadi.