SOVUN BN YUVILMAYDIGAN TIL- OGIZDAGI MIKRABIOLOGIK BOMBA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson og‘iz bo‘shlig‘ida, ayniqsa til yuzasida to‘planadigan mikroorganizmlar tahlil qilinib, ularning sog‘liq uchun salbiy ta’siri o‘rganiladi. Til gigiyenasining e’tiborsizligi nafaqat og‘izdagi hid, balki yurak, me’da-ichak va hatto miya bilan bog‘liq kasalliklarga sabab bo‘lishi mumkin. Tadqiqotlar til sathida sovun bilan yuvib bo‘lmaydigan, ammo to‘planib boradigan patogen mikroflorani yo‘q qilishda mexanik va biologik yondashuvlar muhimligini ko‘rsatadi.