SPORTCHILARNING RUHIY SALOMATLIGINI BOSHQARISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada sportchilarning ruhiy salomatligini saqlash va boshqarish muammolari, ularning psixologik holati sportdagi natijalarga qanday ta'sir ko‘rsatishi, hamda bu sohada qo‘llanilayotgan zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Sportchilarda stress, charchoq, xavotir, ishonchsizlik kabi holatlarning oldini olish uchun psixologik maslahatlar, relaksatsiya usullari va motivatsion strategiyalarning roli yoritiladi. Shuningdek, murabbiylar, sport psixologlari va jamoadagi boshqa mutaxassislarning ruhiy salomatlikni qo‘llab-quvvatlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola sportchilarning optimal psixik holatini ta'minlash orqali sport natijalarini yaxshilashga qaratilgan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.