KUZGI BUG‘DOYNING QURUQ MASSASI VA DON HOSILDORLIGIGA TURLI MINERAL O‘G‘IT ME’YORLARINING AGROBIOLOGIK TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasining sug‘oriladigan o‘tloqi-allüvial tuproqlari sharoitida yetishtirilgan kuzgi bug‘doyga turli me’yorlarda qo‘llanilgan mineral o‘g‘itlarning o‘simlikning quruq biomassa to‘planishi, don va somon hosildorligiga ta’siri bo‘yicha olib borilgan tajriba natijalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari mineral o‘g‘it me’yorlarini optimal darajada qo‘llash orqali kuzgi bug‘doydan yuqori va sifatli hosil olish imkonini berishini ko‘rsatadi.