МАКТАБГАЧА ЁШДАГИ БОЛАЛАРГА MИЛЛИЙ ТАРБИЯ БЕРИШДА ҚЎЛЛАНИЛАДИГАН МЕТОДЛАР (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация. Ҳозирги глобаллашув жараёнларида миллий тарбия бериш масаласи долзарб муаммога айланиб бормоқда. Миллийлик - ижтимоий тараққиётнинг тадрижий тамойили натижасида йиғилган маданий қадриятлар синтезидир.  Миллий тарбия - ана шу маданий-тадрижий синтезга асосланган ҳолда ёш авлодни замонавий шароитга ва келажакка мос равишда шакллантириш жараёнидир: шахснинг миллийлиги ва замонавийлиги - унинг ижтимоийлашувининг маданий даражасидир. Мақолада мактабгача ёшдаги болаларга миллий тарбия бериш юзасидан олимларимиз томонидан ишлаб чиқилган миллий тарбия методлари ҳақида фикр билдирилган.