ONLAYN BRONLASH TIZIMLARI VA SAYOHLIK AGENTLIKLARI FAOLIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya; Ushbu maqolada onlayn bronlash tizimlarining rivojlanishi va ularning zamonaviy sayyohlik agentliklari faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Onlayn platformalar mijozlarga qulaylik, tezkorlik va mustaqil tanlov imkoniyatini taqdim etayotgani, shu bilan birga an’anaviy agentliklarning raqobatbardoshligini oshirishga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani muhokama qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston misolida onlayn bronlash tizimlarining joriy etilishi va istiqbollari tahlil qilinadiAbstract; This article analyzes the development of online booking systems and their impact on the operations of modern travel agencies. It discusses how online platforms offer convenience, speed, and autonomy for customers while enhancing the competitiveness of traditional agencies. The paper also examines the implementation and future prospects of online booking systems in Uzbekistan.Аннотация: В данной статье рассматривается развитие онлайн-систем бронирования и их влияние на деятельность современных туристических агентств. Обсуждаются преимущества онлайн-платформ для клиентов, такие как удобство, скорость и возможность самостоятельного выбора, а также их воздействие на повышение конкурентоспособности традиционных агентств. Также проводится анализ внедрения и перспектив онлайн-бронирования в Узбекистане.