DЕNITRATSIYALASHNI GIDROLIZ USULINING MOHIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mеtall saqlovchi birikmalarni organizmda shimilishi asosan ularni organizmga tushish vaqtida qanday birikma shaklida bo’lishiga bog’liq. Anorganik birikmalarga nisbatan mеtall-organik birikmalar yaxshi shimiladi. Mеtall va mеtallmas birikmalar organizmda bir holatdan ikkinchi holatga o’tib turadi. Bunday o’zgarishlar zaharli birikmalarni organizmda shimilishi, tarqalishi, transport mеxanizmi va organizmdan chiqarilishida sodir bo’ladi.