YANGI USUL MAKTABLARIDA DINIY VA DUNYOQARASH FANLARINING OʻQITILISHI (IS'HOQXON IBRAT VA MUNAVVARQORI TASHKIL ETGAN MAKTABLAR MISOLIDA) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola, XIX asr oxiri – XX asr boshlarida O‘zbekistonda tashkil etilgan yangi usul maktablarida diniy va dunyoqarash fanlarining qanday o‘qitilgani, bu usullarning ta'lim tizimiga ta'siri va jamiyatdagi ijtimoiy o‘zgarishlarga qanday hissa qo‘shganini o‘rganadi. Maxsus ravishda, Is'hoqxon Ibrat va Munavvarqori tashkil etgan maktablar misolida diniy va dunyoqarash fanlarining uyg‘unlashtirilgan o‘qitish usullari tahlil qilinadi. Maqolada diniy ta'limning ahamiyati, ilm-fanning o‘qitilish jarayoni, o‘qituvchilarning roli va bu tizimlarning jamiyatga ta'siri haqida chuqur tahlil beriladi.