SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA MATEMATIK TA’LIM JARAYONINI MODERNIZATSIYA QILISH. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Sun’iy intellektning rivojlanishi ta’lim sohasida tub o‘zgarishlarga sabab bo‘lmoqda. Ayniqsa, matematik ta’lim jarayonini modernizatsiya qilishda sun’iy intellektning roli beqiyosdir. Matematikani o‘qitish va o‘rganish jarayonida an’anaviy usullar ko‘pincha o‘quvchilarning individual ehtiyojlarini qondira olmaydi, bu esa ta’lim samaradorligini pasaytiradi. Sun’iy intellekt esa o‘quvchilarning qobiliyatlari va bilim darajasiga moslashgan, interaktiv va shaxsiylashtirilgan ta’lim tizimlarini yaratish imkonini beradi. Shu tariqa, ta’lim jarayoni yanada samarali va qiziqarli bo‘ladi.