BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA O‘QUVCHILARNING O‘QUV FAOLLIGINI OSHIRISHDA INTERAKTIV METODLARNING O‘RNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarning o‘quv faolligini oshirishda interaktiv metodlarning roli yoritilgan. Muallif interaktiv metodlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish, mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish hamda o‘quv faoliyatini samarali tashkil etish imkoniyatlarini tahlil qilgan. Tadqiqot doirasida tajriba-sinov ishlari olib borilgan bo‘lib, uning natijalari interaktiv metodlarning boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun ta’lim sifati va samaradorligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi. Maqolada ilgari surilgan ilmiy xulosalar amaliyotda qo‘llash uchun tavsiyalar bilan boyitilgan.