YASHIL IQTISODIYOTGA O‘TISHDA HUKUMAT SIYOSATINING ROLI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot tushunchasi, uning mohiyati va dolzarbligi yoritilgan hamda yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida hukumat siyosatining o‘rni va ta’siri tahlil qilingan. O‘zbekiston misolida hukumat tomonidan amalga oshirilayotgan strategiyalar, qonunchilik asoslari, moliyaviy va institutsional choralar o‘rganilgan. Maqolada xalqaro tajribalar bilan solishtirma tahlillar o‘tkazilib, samarali davlat siyosatini shakllantirish bo‘yicha takliflar berilgan.