LATEST NEOLOGISMS IN UZBEK LANGUAGE IN TEACHING (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: O‘qitishda o‘zbek tilidagi so‘nggi neologizmlar haqida gapirganda, avvalo, neologizm tushunchasining o‘zi nimani anglatishini tushunish muhimdir. Neologizm – bu tilga yangi kirib kelgan yoki yangi yaratilgan so‘z yoki ifoda bo‘lib, u tilning rivojlanishi jarayonida paydo bo‘ladi. Ular ko‘pincha yangi texnologiyalar, ijtimoiy o‘zgarishlar, ilm-fan va madaniyat sohalaridagi yangiliklarga javoban yuzaga keladi. Ta’lim sohasida ham bu jarayon aniq namoyon bo‘ladi, chunki ta’lim tizimi doimiy ravishda o‘zgarib, yangilanib boradi. Shuning uchun ham o‘qitishda ishlatiladigan til doimiy ravishda boyib, yangi so‘zlar, atamalar bilan to‘ldiriladi.Аннотация: Говоря о новейших неологизмах в узбекском языке в сфере образования, важно, прежде всего, понять, что означает само понятие неологизма. Неологизм – это недавно вошедшее в язык или созданное в процессе развития языка слово или выражение. Они часто возникают в ответ на новые технологии, социальные изменения, инновации в науке и культуре. Этот процесс также ярко проявляется в сфере образования, поскольку система образования постоянно меняется и обновляется. Поэтому язык, используемый в образовании, постоянно обогащается и пополняется новыми словами и терминами.Abstract: When talking about the latest neologisms in the Uzbek language in education, it is important, first of all, to understand what the concept of neologism itself means. A neologism is a word or expression that has recently entered the language or has been created, which appears in the process of language development. They often arise in response to new technologies, social changes, innovations in science and culture. This process is also clearly manifested in the field of education, because the education system is constantly changing and updating. Therefore, the language used in education is constantly enriched and replenished with new words and terms.