O‘ZBEK TILIDA SINONIMIYA VA UNING USLUBIY XUSUSIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi sinonimiya hodisasi va uning uslubiy xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Sinonimlarning nutqdagi uslubiy vazifalari, ularning kontekstdagi ifoda imkoniyatlari, ma’no nozikliklari, emotsional-yuklamaliligi kabi jihatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, turli uslub qatlamlarida sinonimlarning qo‘llanilishi va ularning til taraqqiyotidagi roli haqida ilmiy-nazariy mulohazalar yuritiladi.This article provides an in-depth analysis of the phenomenon of synonymy in the Uzbek language and its stylistic features. The stylistic functions of synonyms in speech, their expressive possibilities in context, subtleties of meaning, and emotional loading are considered. Also, scientific and theoretical considerations are made about the use of synonyms in different stylistic layers and their role in language development.В статье дается глубокий анализ явления синонимии в узбекском языке и ее стилистических особенностей. Рассматриваются стилистические функции синонимов в речи, их выразительные возможности в контексте, тонкости значения и эмоциональная нагрузка. Также излагаются научные и теоретические соображения об использовании синонимов в разных стилистических пластах и ​​их роли в развитии языка.