АЛИШЕР НАВОИЙ ИЖОДИДА КУБРАВИЙЛИК МАСАЛАЛАРИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада ўзбек мумтоз адабиётидаги кубравийлик тариқати ва анъаналари, уларнинг ўзига хос хусусиятлари, Нажмиддин Кубро ирфоний асарларининг издошлари ва кейинги давр адабиёти вакиллари ижодига таъсири  масалалари ёритилган.Abstract: The essay is devoted to the Sufi orders and traditions of Kubraviya in Uzbek classical literature and their peculiarities, the influence of the ageographic works of Najmiddin Kubra, the сreations of followers and thinkers of later periods.