ALISHER NAVOIY IJODIDA ILOHIY ISHQ OBRAZI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “O‘n sakkiz ming olam oshubi agar boshindadur” g‘azali, muhabbat mavzusidagi ruboiy, tuyuq va fardlari tahlil qilinadi. Qanday badiiy san’atlardan foydalangani va g‘azal hamda ruboiylarning asosiy g‘oyasi, mazmuniga alohida e’tibor beriladi. Annotation:In this article, Alisher Navoi's ghazal "O‘n sakkiz ming olam oshubi agar boshindadur", rubai, tuyuk and “fard”s on the theme of love are analyzed. Particular attention is paid to what artistic arts are used and the main idea and content of ghazals and rubai.