MUMTOZ ADABIYOT AN’ANALARI: ALISHER NAVOIY VA ERKIN VOHIDOV G‘AZALLARI TIMSOLIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Har qachonki, kemaga ul oy safar raxtin solur” g‘azali va Erkin Vohidovning shu g‘azalga bog‘langan muxammasi tahlil qilinadi. Ikkala asarda ham hijron, dard va sevgi motivlari o‘zaro bog‘liq holda tasvirlangan. Navoiy ijodida hijron tasviri bardavomlik va sabr falsafasi asosida yoritilsa, Erkin Vohidov bu iztirobni zamonaviy ruh bilan qayta talqin qiladi.  Abstract:   This article analyzes Alisher Navoi's poem(ghazal) " Har qachonki, kemaga ul oy safar raxtin solur " and Erkin Vahidov's poem related to this poem (ghazal). In both works, the motifs of emigration, pain and love are interrelated. In Navoi's work, the image of emigration is illuminated based on the philosophy of endurance and patience, while Erkin Vahidov reinterprets this suffering with a modern spirit.