GRAMMAR-TRANSLATION VA COMMUNICATIVE METODLAR TAQQOSLANISHI: QAYSI BIRI SAMARALIROQ? (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitishda keng qo‘llaniladigan ikki asosiy yondashuv — Grammar-Translation (grammatika va tarjima) metodi hamda Communicative (muloqotga asoslangan) metodining samaradorligi taqqoslab tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kommunikativ metod o‘quvchilarda og‘zaki nutq va eshitib tushunish ko‘nikmalarini rivojlantirishda yuqori samara bergan bo‘lsa-da, grammatika va yozma tarjima bo‘yicha Grammar-Translation usuli hali ham foydali bo‘lib qolmoqda. Har ikkala metodning afzalliklari va kamchiliklari muhokama qilinib, integratsiyalashgan yondashuv taklif qilinadi.