eEF2 ning SARATON RIVOJLANISHIDAGI ROLINI TAVSIFLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada eEF2 oqsilining translyatsiya jarayonidagi  ahamiyati va saraton rivojlanishiga ta’siri bayon etildi. eEF2 ning haddan tashqari faolligi hujayra sikli buzilishiga olib kelib, o‘sma hujayralarining proliferatsiyasi va invaziyasini kuchaytiradi. Turli saraton turlaridagi ilmiy tadqiqotlar asosida eEF2 omili saraton terapiyasida yangi nishon sifatida baholandi. Bu maqola eEF2 ning oqsil sintezidagi asosiy funksiyasini tahlil qilish va uning saraton rivojlanishidagi o‘rnini aniqlash mexanizmlarini ko‘rib chiqadi.