ALTSGEYMER KASALLIGINING DIAGNOSTIKASI VA DAVOLSH USULLARI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Altsgeymer kasalligi — bu miya neyrodegenerativ kasallik bo'lib, asosan yuqori yoshdagi odamlarda uchraydi. Ushbu kasallik kognitiv va xotira qobiliyatlarining pasayishiga, ruhiy va hissiy holatning o'zgarishiga olib keladi. Altsgeymer kasalligining diagnostikasi va davolash usullari bugungi kunda ham tibbiyotning dolzarb masalalaridan biridir. Kasallikning dastlabki bosqichlarida xotira va fikrlash qobiliyatlari pasayadi, bu esa bemorning kundalik hayotida qiyinchiliklarga olib keladi. Ushbu maqolada Altsgeymer kasalligining diagnostikasi, davolash usullari va kasallikning oldini olish bo'yicha tavsiyalar ko'rib chiqiladi.