НОМОДДИЙ АКТИВЛАР ҲИСОБИНИ ТАШКИЛ ҚИЛИШДА ҲИСОБ СИЁСАТИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Бугунги кунда халқаро алоқаларнинг ривожланиши Ўзбекистон Республикаси иқтисодиётига хорижий инвестицияларнинг кўплаб кириб келиши ҳисоб тизимини ривожлантиришни талаб этади. Бухгалтерия ҳисобидан фойдаланувчилар доирасининг кенгайиб бораётганлиги, интеграция жараёнлари чуқурлашаётганлиги, қўшма корхоналар барпо этилаётганлиги, жаҳон молия марказларига йўналтирилаётган инвестициялар, ишчи кучи ва валюта операциялари давлатлар ўртасида эркин ҳаракатланиши зарурлиги,  ҳисоб тизимини жаҳон стандартларига мослаштиришни талаб қилмоқда.