OTA-ONALIK ROLI VA UNING BOLALAR RIVOJLANISHIGA TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu maqolada oila psixologiyasida ota-onaning tutgan o‘rni, ularning farzandlar psixik, emotsional va ijtimoiy rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri chuqur tahlil etilgan. Ota-onalik faqatgina biologik emas, balki murakkab psixologik, axloqiy va ijtimoiy jarayon sifatida qaraladi. Tadqiqotda ota-onaning tarbiya uslublari, emotsional yondashuvi, bolalarga nisbatan ko‘rsatgan munosabati ularning o‘zini baholash, ishonch, ijtimoiy muomala va shaxsiy barkamollik kabi jihatlariga qanday ta’sir qilishi ko‘rsatib berilgan.