LOYIHA MUHITIDA INQIROZNI BOSHQARISH: YO‘QOTISHDAN SABOQLAR (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada loyiha boshqaruvida yuzaga keladigan inqiroz holatlari, ularning sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Mualliflar yo‘qotishlardan saboq chiqarish, risklarni oldindan aniqlash va inqirozli vaziyatlarda samarali qarorlar qabul qilishning amaliy jihatlarini ko‘rsatib beradi. Real hayotdagi loyihalardan olingan misollar asosida, inqirozni boshqarish strategiyalari, loyihaning barqarorligini ta'minlash yo‘llari va yetakchilikning ahamiyati yoritilgan. Maqola loyiha menejerlari, tadqiqotchilar va qaror qabul qiluvchilar uchun foydali tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.Abstract. This article examines crisis situations that arise in the project environment, exploring their causes, consequences, and strategies for effective management. The authors emphasize the importance of learning from losses, anticipating risks, and making timely decisions in the face of uncertainty. Drawing from real-life project case studies, the article outlines practical approaches to crisis management, ensuring project sustainability, and highlights the role of leadership in navigating difficult situations. It provides valuable insights and recommendations for project managers, researchers, and decision-makers.