ТИЖОРАТ БАНКЛАРИДА АКТИВЛАР ХИСОБИНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Замонавий молиявий тизимда тижорат банкларининг барқарор фаолияти иқтисодий тараққиётнинг муҳим омилларидан бири ҳисобланади. Банк секторидаги барқарорлик эса, энг аввало, уларнинг активлар сифатини самарали бошқариш, хатар даражасини аниқ баҳолаш ва эҳтимолий йўқотишлар учун етарли даражада захиралар шакллантириш орқали таъминланади. Хусусан, халқаро тажриба шуни кўрсатмоқдаки, ривожланган мамлакатлар банк тизимида активларни таснифлаш, улар бўйича эҳтиёт захиралар яратиш ва ҳисоб юритишнинг аниқ ва шаффоф механизми яратиб берилган.