XATAR GURUHIDAGI OILALAR FARZANDLARI BILAN IJTIMOIY ISH OLIB BORISH METODLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada xatar guruhidagi oilalar farzandlari bilan olib boriladigan ijtimoiy ishning metodik asoslari, zamonaviy yondashuvlar va amaliy natijalar tahlil qilinadi. Xavf guruhidagi bolalar – bu ijtimoiy-iqtisodiy jihatdan nochor, notinch muhitda yashovchi, tarbiyada e’tibor yetarli bo‘lmagan hamda axloqiy muammolarga duch kelayotgan oila farzandlaridir. Maqolada ijtimoiy xizmat ko‘rsatuvchi mutaxassislar tomonidan qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan individual, guruhiy va jamoaviy metodlar tahlil qilinadi. Ta’lim muassasalari, mahalla va boshqa ijtimoiy institutlar bilan hamkorlik, bolalarning ijtimoiy moslashuvini ta’minlashdagi muhim jihatlar sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot ijtimoiy himoya tizimini takomillashtirish, profilaktik choralarni kuchaytirish va bolalarning huquqiy hamda psixologik muhofazasini mustahkamlashga qaratilgan amaliy tavsiyalarni taklif etadi.