BOSHLANG’ICH SINFLARDA O’QUVCHILARNING MANTIQIY FIKRLASHINING O’RNI VA AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: mantiqiy fikrlash — ma'lumotlarni tahlil qilish, solishtirish, umumlashtirish va muammolarni tizimli hal qilish qobiliyatidir. Boshlang’ich sinflarda ushbu ko’nikmalarni rivojlantirish o’quvchilarning mustaqil fikrlash, muammolarni hal qilish, mantiqiy va analitik tafakkurini oshirishga xizmat qiladi. Mantiqiy fikrlash o’quvchilarning akademik muvaffaqiyatlari va hayotdagi qaror qabul qilish qobiliyatini mustahkamlaydi.Аннотация: логическое мышление – это способность анализировать, сравнивать, обобщать информацию и систематически решать задачи. Развитие этих навыков в начальной школе способствует развитию самостоятельного мышления, решения проблем, а также логического и аналитического мышления. Логическое мышление способствует академической успеваемости учащихся и развитию их способности принимать решения в жизни.Abstract: logical thinking is the ability to analyze, compare, generalize information, and systematically solve problems. Developing these skills in elementary school helps students develop independent thinking, problem solving, and logical and analytical thinking. Logical thinking strengthens students' academic success and decision-making abilities in life.