BUXGALTERIYA HISOBIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Zamonaviy raqamli transformatsiya sharoitida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari iqtisodiyotning turli sohalariga, xususan, buxgalteriya hisobi tizimiga ham jadal kirib kelmoqda. Buxgalteriya hisobi inson omilining xatolarga moyilligini kamaytirish, ma’lumotlarni tezkor qayta ishlash va ishonchlilikni oshirish kabi muhim jihatlar bilan SI texnologiyalaridan foydalangan holda yangicha sifat bosqichiga ko‘tarilmoqda. Ushbu maqolada buxgalteriya hisobida sun’iy intellektdan foydalanish imkoniyatlari, ularning afzalliklari, xalqaro amaliyotdagi yondashuvlar va istiqboldagi yo‘nalishlar batafsil yoritiladi.