DASTURIY VOSITALAR YORDAMIDA INGLIZ TILINI O‘QITISHNING PEDAGOGIK MUAMMOLARI VA TAHLILI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Hozirgi kunda, rivojlangan xorijiy mamlakatlar ta’lim tizimimning turli bosqichlarida dasturiy vosita atamasi trend darajaga ko‘tarildi. Dasturiy vosita ta’limini xorijiy ta’lim muassasalarining bir guruhi o‘z o‘quv rejalariga mustaqil fan sifatida, boshqalari esa, turdosh fanlar bilan birgalikda, integratsiyalashgan holda o‘qitish amaliyotini yo‘lga qo‘ydi. Dasturiy vositalar – kompyuter texnologiyalari yordamida o‘quv jarayonini qisman yoki to‘liq avtomatlashtirish uchun mo‘ljallangan didaktik vosita hisoblanadi. Ular ta’lim jarayoni samaradorligini oshirishning istiqbolli shakllaridan biri hisoblanib, zamonaviy texnologiyalarning o‘qitish vositasi sifatida ishlatiladi.