KITOB – TAFAKKUR KALITI: MA’RIFAT SARI QADAMLASH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada kitobning inson tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni, ma’naviy va intellektual yuksalishdagi roli yoritilgan. Kitob — bilim manbai, tafakkur kaliti va ma’rifatga eltuvchi vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Muallif yoshlar ongida o‘qish madaniyatini shakllantirish, jamiyatda kitobga bo‘lgan e’tiborni kuchaytirish va o‘qishga rag‘bat uyg‘otish yo‘llarini tahlil qiladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar davrida kitobxonlikni rivojlantirishda raqamli resurslar, audiokitoblar va virtual kutubxonalar imkoniyatlari ham ko‘rib chiqilgan.