YOSH DZYU-DOCHILARNI KUCH JISMONIY SIFATLARINI OSHIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Dzyu-do sportining o‘ziga xosligi va talablariga mos ravishda yosh sportchilarning kuch jismoniy sifatlarini rivojlantirish muhim ahamiyatga ega. Kuch jismoniy sifati dzyu-doda muvaffaqiyatli harakat qilish uchun zarur bo‘lgan asosiy omillardan biridir. Yosh dzyu-dochilar uchun kuchning rivojlanishi ularning harakat ko‘nikmalarini takomillashtirishga, raqibga qarshi samarali kurashishga va umumiy jismoniy tayyorgarlik darajasini oshirishga xizmat qiladi. Shu sababli kuchni oshirish usullari va nazariy asoslarini chuqur o‘rganish, ularni to‘g‘ri qo‘llash sportchilarning natijalarini yaxshilashga yordam beradi.