QISHLOQ XO‘JALIGIDA AKTIVLAR VA ASOSIY VOSITALARNI AUDIT QILISH TARTIBI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Bozor iqtisodiyotiga asoslangan zamonaviy sharoitda qishloq xo‘jaligi korxonalari faoliyatining shaffofligini ta’minlash, moliyaviy natijalarning ishonchliligini aniqlash va investitsiyaviy jozibadorlikni oshirishda audit muhim rol o‘ynaydi. Ayniqsa, qishloq xo‘jaligida mavjud moddiy aktivlar, xususan, asosiy vositalarning holati, ularning to‘g‘ri hisobga olinishi va baholanishi korxonaning umumiy moliyaviy barqarorligini belgilovchi omillardan hisoblanadi. Ushbu maqolada aynan qishloq xo‘jaligi subyektlarida aktivlar va asosiy vositalarni audit qilish tartibi keng yoritiladi.