MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARNING SAHNALASHTIRISHGA VA IJODKORLIKKA O’RGATISHINI YANADA TAKOMILASHTIRISHDA TASVIRIY SAN’AT TA’LIMINIG VAZIYAFALARI VA O’RNI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni sahnalashtirish faoliyatiga jalb qilish va ularning ijodiy salohiyatini rivojlantirishda tasviriy san’at ta’limining o‘rnini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqotda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida tasviriy san’at mashg‘ulotlarini sahnalashtirish faoliyati bilan uyg‘unlashtirish orqali bolalarning og‘zaki ijodkorligi, rollarni ijro etish qobiliyati va estetik didini rivojlantirish bo‘yicha samarali pedagogik yondashuvlar bayon etiladi. Bundan tashqari, pedagogning ijodkorlikni rag‘batlantirishdagi roli va zamonaviy san’at metodlaridan foydalanish imkoniyatlari yoritiladi.This article provides an in-depth analysis of the role of fine arts education in involving preschool children in theatrical activities and developing their creative potential. The study sets out effective pedagogical approaches to the development of oral creativity, the ability to perform roles, and aesthetic taste of children through the combination of fine arts classes with staging activities in preschool educational organizations. In addition, the role of the teacher in stimulating creativity and the possibilities of using modern art methods are highlighted.