"SEREBRAL FALAJ SABABLARI VA REABILITATSIYA JARAYONLARI" (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur mavzuda bolalar serebral falaji (BSF)ning sabablari, belgilari va oqibatlari yoritilgan. Kasallik bosh miyaning harakat zonalarining erta zararlanishi bilan bog‘liq bo‘lib, bolalarda harakat, nutq va rivojlanishning kechikishiga olib keladi. Tajriba davomida BSFni erta aniqlash va reabilitatsiya muhimligi, bu bolalarning kelajagi uchun hal qiluvchi omil ekani xulosa qilindi. Причины, симптомы и последствия детского церебрального паралича (ДЦП) В данной статье рассматриваются причины, симптомы и последствия детского церебрального паралича (ДЦП). Заболевание связано с ранним повреждением моторных зон головного мозга, что приводит к задержке движения, речи и развития у детей. В ходе исследования был сделан вывод о важности ранней диагностики и реабилитации ДЦП, что является решающим фактором для будущего этих детей.  This topic highlights the causes, symptoms, and consequences of cerebral palsy (CP). The condition is associated with early damage to the motor areas of the brain, leading to delayed movement, speech, and development in children. The experience concluded that early detection and rehabilitation of CP are crucial, as they are decisive factors for the future of these children.