O‘ZGALAR PARVARISHIGA MUHTOJ SHAXSLAR YO‘LGIZLARNI REALIBITATSIYA IJTIMOIY INTEGRATSIYA QILISHDA KO‘MAK (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Oʻzgalar parvarishiga muhtoj shaxslar, ayniqsa yolgʻiz yashayotganlar, jamiyatimizda juda nozik va murakkab ijtimoiy muammolardan biri sifatida e’tirof etiladi. Ular ko‘pincha jismoniy, ruhiy yoki ijtimoiy qiyinchiliklar sababli o‘zini mustaqil ravishda qo‘llab-quvvatlashga qodir emaslar, shuning uchun boshqalarning yordami va g‘amxo‘rligiga muhtoj. Jamiyatning bunday a’zolariga nisbatan munosabat va ularga ko‘rsatiladigan yordamning sifati, shuningdek samaradorligi insonparvarlik va ijtimoiy barqarorlik mezoni hisoblanadi. Shu sababli, o‘zgalarning parvarishiga muhtoj shaxslarning reabilitatsiyasi va ularni ijtimoiy hayotga to‘la integratsiya qilish masalalari zamonaviy ijtimoiy siyosat va psixologiya sohalarida katta ahamiyat kasb etadi.