YOSHLAR O‘RTASIDA KIBERJINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHISH (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar orasida kiberjinoyatchilikning kengayish sabablari, uning ijtimoiy va huquqiy oqibatlari hamda unga qarshi kurashishning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Profilaktik chora-tadbirlar, axborot texnologiyalaridan xavfsiz foydalanish madaniyatini shakllantirish va huquqiy savodxonlikni oshirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.         This article analyzes the causes of the spread of cybercrime among youth, its social and legal consequences, and effective methods to combat it. Recommendations are given on preventive measures, developing a culture of safe use of information technologies, and improving legal literacy.         В данной статье анализируются причины распространения киберпреступности среди молодежи, её социальные и правовые последствия, а также эффективные способы борьбы с ней. Даны рекомендации по профилактическим мерам, формированию культуры безопасного использования информационных технологий и повышению правовой грамотности.