OZIQ-OVQAT SANOATI KORXONALARIDA INNOVATSION YONDASHUV (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Oziq-ovqat sanoati jamiyat hayotida muhim o‘rin tutadi. Ushbu soha aholining oziq-ovqat xavfsizligini taʼminlash, iqtisodiy o‘sish va eksport salohiyatini oshirish, bandlikni taʼminlash kabi turli funksiyalarni bajaradi. Zamonaviy sharoitda oziq-ovqat sanoati raqobatbardoshligini saqlab qolishi va bozordagi talablarni qondira olishi uchun innovatsiyalarni joriy etish majburiydir. Innovatsion yondashuv mahsulot sifati va turini yaxshilash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, atrof-muhitni muhofaza qilish va isteʼmolchi ehtiyojlariga moslashish kabi maqsadlarni amalga oshirishga xizmat qiladi.