BOLALAR UCHUN TAYYORLANADIGAN DORI VOSITALARI VA DORI SHAKLLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Farmatsevtika sohasining oldidagi asosiy vazifalardan biri  bolalar uchun mo’ljallangan qulay va samarali dori vositalarini va dori shakllarini yaratish va pediatriya amaliyotiga tadbiq qilishdan iboratdir.Maqolada bolalar uchun tayyorlanadigan dori vositalari va dori shakllari to’g’risida bayon qilindi.Аннотация: Одной из основных задач фармацевтической промышленности является создание удобных и эффективных лекарственных средств и лекарственных форм для детей и внедрение их в педиатрическую практику. В статье дается характеристика лекарственных средств и лекарственных форм для детей.Abstract: One of the main tasks of the pharmaceutical industry is to create convenient and effective medicines and dosage forms for children and introduce them into pediatric practice. The article describes medicines and dosage forms for children.