YOSHLARNI MUSTAQIL FIKRLASHINI YUKSAKLANTIRISHNING IJTIMOIY-FALSAFIY OMILLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada yoshlarning mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirish va rivojlantirishga taʼsir etuvchi ijtimoiy hamda falsafiy omillar tahlil qilinadi. Mustaqil fikrlash bugungi globallashuv va axborot texnologiyalari rivojlanayotgan davrda yoshlarning ijtimoiy hayotda muvaffaqiyatli ishtirok etishi, tanqidiy tafakkurga ega boʻlishi va innovatsion yondashuvlar ishlab chiqishi uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot davomida taʼlim tizimi, oilaviy tarbiya, jamiyatdagi sotsiokulturni muhit, axborot makoni va zamonaviy texnologiyalar kabi ijtimoiy omillar yoshlar tafakkuriga qanday taʼsir koʻrsatishi koʻrib chiqilgan.