MASOFAVIY TA'LIM TIZIMIDA ELEKTRON KUTUBXONALARNING AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqola masofaviy ta'lim  tizimida elektron kutubxonalarning tutgan o'rnini, ularning afzalliklari, dolzarb muammolari va istiqbollarini tahlil qiladi. Maqolada elektron kutubxonalar ta'lim resurslariga qulaylik, samaradorlik va keng qamrovli kirish imkoniyatini yaratishi, masofaviy ta’lim tizimini qo'llab-quvvatlashi va ta'lim sifatini oshirishdagi roli ochib berilgan. Adabiyotlar tahlili, statistik ma'lumotlar va case study misollari orqali mavzuning nazariy va amaliy jihatlari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, elektron kutubxonadan foydalanish bilan bog'liq muammolar, jumladan, axborot xavfsizligi, mualliflik huquqi, raqamli tafovut va boshqalar ham ko'rib chiqilib, ularni bartaraf etish yo'llari bo'yicha takliflar berilgan.