JAMOAVIY IJODNING AHAMIYATI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada badiiy ijod jarayonidagi faoilayt yuritib kelayotgan ijodiy guruhlar va ularning ijod yo‘lidagi umumiy maqsadlari haqida ma’lumotlar berishga harakat qildindi. Ijodiy guruhi nima ekanligini, u qanday xususiyatlar va afzalliklarga ega ekanligi, shuningdek, mazkur maqolada O‘zbekiston rassommlaridan tashkil topgan taniqli ijodiy guruhlar haqida so‘z boradi.Аннотация:  В данной статье была сделана попытка дать информацию о действующих творческих коллективах в процессе художественного творчества и их общих целях на творческом пути. О том, что такое творческая группа, какими особенностями и преимуществами она обладает, а также об известных творческих коллективах, состоящих из художников Узбекистана, будет рассказано в данной статье.Annotation:  In this article, an attempt was made to provide information about the active creative teams in the process of artistic creation and their common goals on the creative path. What a creative group is, what features and advantages it has, as well as well-known creative teams consisting of artists from Uzbekistan, will be described in this article.