O'ZBEKISTONDA ENERGIYA RESURSLARI: UGLEVODORODLARNING TABIYIY MANBALARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada uglevodorodlarning tabiiy manbalari va ularning dunyo iqtisodiyotidagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Uglevodorodlar, xususan, neft va gaz, bugungi kunda energiya ishlab chiqarish va sanoat jarayonlarida asosiy xom ashyo hisoblanadi. Maqola uglevodorodlarning tabiiy manbalarini, ularning topilishi va qazib olinishi jarayonlarini, shuningdek, ularning ekologik ta'siri va barqaror rivojlanish uchun zarur bo‘lgan alternativ energiya manbalariga o‘tish zaruratini tahlil qiladi. Tabiiy uglevodorod resurslarining maqsadli va samarali foydalanilishi jahon iqtisodiyotini barqaror rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi.