INGLIZ TILI XALQARO ALOQA TILI SIFATIDA (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz tilining xalqaro aloqa tili sifatidagi roli, uning global tarqalishi va ta’siri muhokama qilinadi. Ingliz tilining dunyo miqyosida ustun mavqega ega bo‘lishining sabablarini, shuningdek, bu jarayonning ijobiy va salbiy oqibatlarini tahlil qiladi. Xususan, ingliz tilining turli hududiy variantlari, pidgin va gibrid tillarning shakllanishi tilning standartlashuvi bilan bog‘liq muammolarni keltirib chiqarishi mumkinligi qayd etiladi.