ПУЛ КРЕДИТ СИЁСАТИНИНГ АСОСИЙ ТАМОЙИЛЛАРИ (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация Ушбу маколада пул кредит сиёсатининг асосий тамойиллари ёритиб берилган. Инфляция даражасининг максадли кўрсаткичлари ва унга эришишнинг назарий ва амалий таҳлили келтириб ўтилган. Марказий банк инфляция таргетига эришишда пул-кредит сиёсати инструментлари ва ёндашувларини мустақил танлаш ҳуқуқига эга. Бунда фоиз ставкаларини бошқариш, очиқ бозор операцияларини амалга ошириш, мажбурий захиралар меъёрларини ўзгартириш ва иқтисодий шароитлардан келиб чиқиб бошқа чоралар кўрилиши кўрсатиб ўтилган.Аннотация: В данной статье освещены основные принципы денежно-кредитной политики. Приведены целевые показатели уровня инфляции и теоретический и практический анализ их достижения. Центральный банк имеет право самостоятельно выбирать инструменты и подходы денежно-кредитной политики для достижения цели по инфляции. В этом контексте подчеркивается управление процентными ставками, проведение операций на открытом рынке, изменение норм обязательных резервов и принятие других мер в зависимости от экономических условий.Annotation This article discusses the main principles of monetary credit policy. The target indicators of the inflation rate and the theoretical and practical analysis of achieving them are presented. The Central Bank has the right to independently choose monetary policy instruments and approaches to achieve the inflation target. This includes managing interest rates, conducting open market operations, changing reserve requirements, and taking other measures based on economic conditions.