THE EFFECTIVENESS OF USING CLOUD TECHNOLOGIES IN TEACHING INFORMATICS (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Bulutli texnologiyalar informatika ta’limini yanada moslashuvchan, tejamkor va interaktiv o‘quv muhitlari bilan ta’minlab rivojlantiradi. Ular masofaviy kirish, real vaqtda hamkorlik qilish, va samarali resurs boshqaruvi imkonini berib, o‘quv jarayoniga qiziqishni oshiradi. Google Drive, AWS Educate va Google Colab kabi platformalar onlayn kod yozish va fayl almashish imkoniyatlarini qo‘llab-quvvatlaydi. O‘zbekistonda UzEduCloud va Google Classroom raqamli ta’lim tizimini mustahkamlashda muhim rol o‘ynamoqda. Qiyinchiliklarga qaramasdan, bulut texnologiyalari hamkorlik, moslashuvchanlik va raqamli transformatsiyani rivojlantirib, talabalarning zamonaviy iqtisodiyotga tayyorlanishiga yordam beradi.Abstract: Cloud technologies enhance informatics education by providing flexible, cost-effective, and interactive learning environments. They enable remote access, real-time collaboration, and efficient resource management, improving engagement. Platforms like Google Drive, AWS Educate, and Google Colab support online coding and file sharing. In Uzbekistan, UzEduCloud and Google Classroom are strengthening digital education. Despite challenges, cloud tools advance collaboration, adaptability, and digital transformation, preparing students for the modern economy.