JALOLIDDIN RUMIY IJODINING O‘ZBEK SHE’RIYATIGA TA’SIRI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada  Jaloliddin Rumiy hikmatlarining  o‘zbek she’riyatiga ta’siri masalasi yoritilgan. Erkin Vohidov, Jamol Kamol, Erkin Vohidov, Abdulla Oripov , Azim Suyun, Jamol Kamol, Amir Po‘lkan, Ikrom Otamurod va boshqa ijodkorlarning  adabiy merosiga Jaloliddin Rumiy g‘oyalarining ta’siri  o‘rganildi.Abstract: This article examines the influence of Rumi's wisdom on Uzbek poetry. The influence of Rumi's ideas on the literary heritage of Erkin Vohidov, Jamol Kamol, Erkin Vohidov, Abdulla Oripov, Azim Suyun, Jamol Kamol, Amir Polkan, Ikrom Atamurod and other creators was studied.Аннотация: В статье рассматривается влияние мудрости Джалалуддина Руми на узбекскую поэзию. Изучено влияние идей Джалалуддина Руми на литературное наследие Эркина Вохидова, Джамола Камола, Эркина Вохидова, Абдуллы Орипова, Азима Суюна, Джамола Камола, Амира Полкана, Икрома Атамурода и других творцов.