KOMPYUTERDA O‘QITISHNING ZAMONAVIY METODLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada kompyuter yordamida o‘qitishning zamonaviy metodlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt, adaptiv o‘qitish tizimlari, virtual va kengaytirilgan reallik texnologiyalari, gamifikatsiya hamda interfaol o‘qitish metodlari keng muhokama qilinadi. Shu bilan birga, zamonaviy dasturlar va platformalarning o‘quv jarayoniga ta’siri tahlil qilinib, masofaviy ta’limning istiqbollari yoritiladi.Annotation: This article analyzes modern methods of computer-assisted learning. Artificial intelligence, adaptive learning systems, virtual and augmented reality technologies, gamification, and interactive teaching methods are widely discussed. Additionally, the impact of modern software and platforms on the educational process is examined, and the prospects of distance learning are highlighted.Аннотация: В данной статье анализируются современные методы обучения с использованием компьютера. Широко обсуждаются искусственный интеллект, адаптивные системы обучения, технологии виртуальной и дополненной реальности, геймификация, а также интерактивные методы преподавания. Кроме того, рассматривается влияние современных программ и платформ на образовательный процесс, а также освещаются перспективы дистанционного обучения.