METABOLIK SINDROM (SEMIZLIK) OSHQOZON SHILLIQ QAVATINING O'ZIGA XOS PATOMORFOLOGIYASI. (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Metabolik sindrom (semizlik) oshqozon shilliq qavati tuzilishining patomorfologik oʻzgarishlariga ta’sir qiluvchi omillarni oʻrganish muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqotda metabolik sindrom bilan bog‘liq oshqozon shilliq qavatidagi morfologik oʻzgarishlar, shu jumladan, shilliq qavatning atrofiyasi, yalligʻlanish jarayonlari va qon tomirlarining disfunksiyasi tahlil qilinadi. Semizlik bilan bog‘liq metabolik oʻzgarishlar oshqozon shilliq qavatining holatiga qanday ta’sir qilishi va bu jarayonlarning patogenez mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari metabolik sindromning gastroenterologik asoratlarini tushunishga va ularning oldini olish strategiyalarini ishlab chiqishga yordam beradi.