TURIZMDA INVЕSTITSIYА FАОLIYАTINING АHАMIYАTI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Ushbu maqolada turizm sohasi, undagi investitsiya faoliyati yo‘nalishlari, O‘zbekistonda bu borada amalga oshirilgan va rejalashtirilgan ishlar haqida so‘z boradi. Bugungi kunda O‘zbekistonda turizm sohasi jadal va barqaror rivojlanayotgan sohaga aylangan bo‘lib, uning faoliyati keng ko‘lamli rivojlanish va muhofaza qilishni to‘g‘rilashga qaratilgan. Xizmat ko‘rsatish sohasi ham alohida rivojlanib, uning mamlakat yalpi ichki mahsulotidagi ulushi ortib bormoqda, xizmat ko‘rsatishning xizmat ko‘rsatish va sifati kabi alohida jihatlariga katta e’tibor qaratilmoqda. Turistik faoliyatga investitsiya qilish jarayonida quyidagilarni amalga oshirish kerak: