MULKIY HUQUQLARNI HIMOYA QILISHNING FUQAROLIK-HUQUQIY USULLARI (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mulkiy huquqlarni himoya qilishning fuqarolik-huquqiy usullari tahlil qilinadi. Fuqarolik huquqi doirasida mulk huquqining buzilishi holatlarida huquqiy himoya mexanizmlari muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada mulkiy huquqlarni sud orqali, da’volar, oldini olish choralari va shartnomaviy himoya orqali tiklash usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida belgilangan asosiy himoya vositalari ham yoritiladi.